Yaz Aylarında Yemek Yapmak

Merhabalar,

Bir süredir (bazı hastalık sorunlarından dolayı) evde yemek yapıyorum. Tabii dışarıdan da söylüyoruz ancak genel olarak ev yemeğinden yana kullanıyoruz hakkımızı. Bir de yaşadığım bir kaç zehirlenme sonrası hastane ve etten tiksinme durumum mevcut. Bu nedenle dışarıda yediklerime çok daha fazla dikkat etmem gerekiyor. Bu nedenle normalde yaptığımız tüm yemek çeşitlerini değiştirmemiz gerekti. İçerisinde kırmızı ve beyaz et olmayan (annemde de inek sütü alerjisi mevcut), peynirsiz ya da peynirsiz de yenebilecek yeni yemek arayışı içerisindeydik. Bir çok site, bir çok dergiye başvurduk ama Lezzet.com.tr kadar geniş ve çok çeşitlisini görmedik.


Tabii ki en çok baktığım, tarifleri uygulamasını sevdiğim menü "vejetaryen yemek tarifleri" oldu. Mecburen vejetaryen olmadan önce de çok severek yediğim "Sarımsaklı Bulgur Köftesi"dir. Yapması, çok zevkli bir kere. Bulgur haşlamak sonra onlara şekil vermek, sonra en sevdiğim şeylerden biri olan salçaların buluşması, yuvarlayıp ortasını parmaklamak hem stres atıyor hem de sonucunda çıkan yemeğin lezzetini güzelleştiriyor :) 

İsterseniz vejetaryen olun, isterseniz olmayın ama size tavsiyem bu yemeği en kısa sürede yapmanız ve afiyetle yemeniz.

Şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler!

Share this:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder