Disclaimer


Bloğum 2 yaşına girince bazı kararlar almam gerektiğini, aldığım karaları uygulamam gerektiğini, bu kararları da artık açıklamam gerektiğini hissettim. Bugün yazacaklarım tek bir kişiyi/firmayı hedef almaktan ziyade genel olarak blogger alemine, kişilere, firmalara, uygulamalara ya da ürünlere ithafen olacak. Tüm izleyicilerime, yanımda olanlara, gizliden okuyanlara teşekkür ederek konuya girmek en mantıklısı olacak. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Blogumu ilk açtığımda, blogger aleminde gördüğüm bir çok kişiye, benden çok önce başlamış olanlara özenerek baktım. Uzun zamandır yazıyorlar, biliniyorlar ve bu işi zevkle yapıyorlar diye düşünüyordum. O zamanlar 2 yıllık olabileceğime, bugünü görebileceğime hiç inanmıyordum. Şimdi buradayım ve bir çok şey yaşadım. İyisi ve kötüsüyle çok şeyler gördüm. Her zaman iyiliklerle dolmasını istediğimiz hayatımızda, kötülükleri çıkartmıyor muyuz? Ben de bugün sizlere bunları paylaşacağım. Hayatımda iyiliklerin kalmasını sağlayacağım.

Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü kelimelerle ifade edemediğim kararlarımı açıklayacağım. Bugünden itibaren, hiç bir firma ile çalışmayacağım. Bloğumda göreceğiniz tüm ürünler, kendi paramla alınmış olacak ve iyisiyle kötüsüyle sizlerle paylaşacağım. Bugüne kadar çalıştığım tüm firmalara öncelikle teşekkür ediyorum, bana bir şekilde değer verip, benimle çalışmak istediler. Ben de başlarda "benimle çalışmak istiyorlar yehu!" diye düşündüm, bununla mutlu oldum. Ancak zaman gösterdi ki, firmalarla çalışmak ağır bir yük. Bugün sizlere tüm içtenliğimle hissettiklerimi yazacağım, bazıları çok açık ve benim açımdan kötü bir durum olacak belki ama size karşı tam anlamıyla dürüst olmam gerektiğini bunca zaman sonra anladım, herkesten özür diliyorum.

Bir bloggerın farkedilmesi, firmalar tarafından beğenilmesi, ürüne boğulması, "bedava" ürün gönderilmesi, çok güzel bir farkındalık. Bu durum başlarda çok hoşuma gitse de, zaman içerisinde bir yük olmaya başladı benim için. Kullanmak, belirli bir zaman diliminde görüşleri paylaşmak, bazı firmalar tarafından "ne zaman yazıyorsunuz, hadi artık" gibi tacizlere maruz kalmak, bazen ne olduğunu anlamadan firmaların size küsmesi, asla eleştiri kabul etmemeleri, kötü bir yorum yazma gafletinde bulunulduğunda sizi listelerinden çıkartması, "1000 kişi olunca görüşelim" şeklinde sizi yermesi gibi, bir çok sorunla karşılaştım. Aralarında iyi firmalar yok mu derseniz, elbette var. Zaten "asla çalışmayacağım" kriterimi kırabilecek bir ya da iki firma var gözümde. Bu firmalardan gelecek olan her fikre açığım, tabii bu firmaları açıklamayacağım, bu yazımdan sonra iletişime geçerler mi onu da bilmiyorum ama hala gönlümün bir yerlerinde olan firmalar var.

Eğer sabit bir işim olmasaydı, tüm zamanımı bloğa ayırabilseydim, özel yaşantımda yaşadığım sorunlar nedeniyle bloğumdan uzaklaşmasaydım ya da bu tip durumlardan dolayı blogtan iyice soğumasaydım, böyle bir karar almazdım. Ancak geriye dönüp baktığımda, bazı yazılarımda en başta kendimi daha sonra sizi kandırdığımı farkettim, bunun için de hepinizden özür diliyorum. Bloğu ilk açtığımda kendime verdiğimi sözü tutmayıp, sistemin kölesi oldum bir süre. Bunu gördüğüm, hissettiğim anda da firmalarla çalışmama kararı aldım.

Kimseyi zan altında bırakmadan, uzun zamandır takip ettiğim bir çok bloggerın/vloggerın artık her yazısında/videosunda viral reklam yaptığını hissediyorum. Bloglara pek güvenimin kalmadığı bu günlerde de, en azından kendime güvenimi geri kazanmak için, paramla aldığım ürünleri istersem yerden yere vururum, istersem göğe çıkartabilirim düşüncesiyle, başta güvenilirlik adına bu kararı aldım.

Elimde firma gönderisi olarak bulunan ürünleri zaman içerisinde tam olarak kesin yargılarımla yazacağımı da belirtiyorum. Çünkü bundan sonra "ya ürün gelmezse?" endişesi içerisinde olmayacağımdan dolayı, düşüncelerimi net olarak yazabileceğim.

Bu zamana kadar üzerimde emeği olan her okuyucuma tek tek teşekkür ediyorum. Kararımdan dolayı mutluyum ve huzurluyum. Ayrıca son defa, bu zamana kadar bana destek olan her firmaya da teşekkür ederim.

Share this:

CONVERSATION

27 yorum:

  1. Sonuna kadar yanındayım kuzum.O kadar haklısın ki.. Seni neden sevdiğimi bir kez daha anladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Neslihan'ım, yanımda olduğunu bilmek çok güzel. Desteğini her zaman gösterdin, iyi ki varsın!

      Sil
  2. Yüreğine sağlık kuzum :) azınlık olmak güzel sey💋💋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım, kişisel olarak görüşmek haricinde, güvenilir lansmanlarda görüşmek üzere :) Desteğin için teşekkürler!

      Sil
  3. Harika bir karar olmuş,kesinlikle destekliyorum sizi..
    Takip ettiğim yığınla kozmetik blogu var ama yorumlarına güvenip ürün alamaz oldum son zamanlarda..Her ürün mü mükemmel , her ürün mü sorunsuz olur anlamıyorum ki.
    Üstelik onlara güvenip aldığım ama elimde patlayan ,hayal kırıklığına uğradıklarımda cabası.Sırf 3-5 ürün gelecek diye insanları kandırmak yanlış yönlendirmek hiç hoş değil.Bu yüzden kozmetik ve ürün yazılarının olduğu blogları okumuyorum uzun zamandır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beni okumaya devam edersin, çünkü bu yazım sana, sizlere ama en başta kendime dürüst olacağımın en açık göstergesi. Desteğin için çok teşekkür ederim..

      Sil
  4. Şu yazdığın yazı varya benim düşüncelerimi sonuna kadar destekliyor. Çok uzun zamandır böyle düşünüyorum evet ilk günler benimde aaa ne hoş firmalar farkediyor dediğim durum zaman içinde insanı sistemin kölesi yapıyor. Ben kendim zevk aldığım için blog yazmaya başladım ve hatta ürün yollarlarsa kendimi zorunlu hissederim diye hep korktum. Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum, destekliyorum. Senin dürüstlüğünü çok seviyordum ve gösterdiğin bu özgüven için önünde saygıyla eğiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle konuştuğumuzda da bu konulara değinmeye çalışmıştım, ne kadar oldu bilmiyorum ama her zaman yanındayım, biliyorsun.Cümlelerin ve düşüncelerin için çok teşekkür ederim, iyi ki varsın, yanımda olduğunu biliyorum!

      Sil
  5. Ben 1 yıldır blog yazıyorum ama size göre avantajım büyük. Çünkü yazmaya başlamadan bir çok blog yazarını tanıdım. Yaşadıkları iyi veya kötü herşeyi gördüğümden, hatalarını gözlemlediğimden gardımı alarak yazmaya başladım, öyle de devam ediyorum. Firmalara gereğinden fazla alkış veya takipçisi çok fazla bloggerlara "tatlım, börtü böceğim, balım çiçeğim diye yaklaşmıyorum. Beğenmediğim ürünü yazmıyorum, yazarsam arkasında duruyorum. Buna benzer iki yazı yazdım blogumda destek verenler de oldu, karşı çıkanlar da.
    Samimiyetinizden dolayı sizi kutluyorum.
    Her yerde söylediğimi burada da söylemek isterim "herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun"
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni olup, bunun farkında olman büyük güzellik. Umarım bu seni mutlu ediyordur çünkü ben kararımdan çok memnunum. Çok teşekkür ederim, yanımda olduğunu bilmek çok güzel...

      Sil
  6. Bu yazınızı okumadan önce de içinizi biliyordum zaten. İnstagramdaki paylaşımlarınız nasıl bir insan olduğunuzu belli ediyor. Akıllı, güzel, dürüst, ahlaklı, asil, entellektüel, vicdanlı vs. olduğunuzu düşünüyorum. İstanbul gibi bir şehirde tek başınıza, hele ki kadın olmanın bu kadar zor olduğu bir devirde güçlü kalmaya çalışıyorsunuz ve bence başarıyorsunuz da, kendinizden taviz vermeden. Biz "mış gibi" yapabilen insanlardan değiliz. Acı çekeceğimizi bile bile olmadığımız biri gibi davranamayız. Ve bu tür insanlar birbirlerini hemen tanırlar, ben sizi böyle bildim böyle sevdim. Tabi ki hatalar yapacağız kimse dört dörtlük değil. Ama hatalarımız bilerek isteyerek kimseyi üzmek, ayağını kaydırmak için değil. Kul hakkı yemekten insan ahı almaktan korkarız biz. Zararımız az biraz kendimize olur ama o da geçer, hatalarımızdan ders alırız çünkü.
    Velhasıl, sizi bilen biliyor, bilmeyen de kendi gibi bilir miydi o söz , bilemedim şimdi bakın :)))
    Boş verin siz firmaları, profesyonelleri vs. Mutlu olduğunuz/olacağınız şekilde yaşayın. Sizi sevenler kendiniz olduğunuz için sevsin sizi. herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacakmış ya , ben de olmuşumdur belki hiiçç farkında değilim :) Ama sabun köpüğü mutlulukların da peşinde olmadım asla. Gençken belki, ama insan orta yaşa yaklaşınca sadece sevmek ve sevilmek istiyor, gerçekten değer görmenin önemini kavrıyor.
    Çook uzattım farkındayım. Ama siz böyle kendimi ifade edebileceğim nadir insanlardansınız. İyi ki tanımışım sizi. Ama Bursa'ya geldiğinizde sizinle yüz yüze buluşma imkanı yakalamış olmama rağmen son dakika aksiliği yüzünden gelememiştim avm'ye. İnşallah bir daha ki sefere...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül... Ne yazacağımı ya da ne diyeceğimi bilemiyorum, o kadar mutlu ettin ki beni sana anlatamam.. Neredeyse yazdıklarını okurken ağlayacaktım.. Bu kadar desteklendiğimi bilmek, yanımda olduğunu hissetmek benim için büyük bir onur. Yaptığım şeyin sana/size bu şekilde ulaştığını bilmek ne firma bırakıyor insanın gözünde ne de bedava ürün, ben milyarlar harcamaya, bu işe gönül vermeye razı durumdayım. Tüm duygu ve düşüncelerine çok teşekkür ederim, iyi ki varsın ve iyi ki bu işi yapıyorum dedirten bir yorumda bulunduğun için çok teşekkür ederim.. Çok mutlu ettin beni, bilemezsin...

      Sil
  7. Gerçekten çok doğru yazmışsınız,umarım birçok bloggerda sizin/bizim gibi düşünüyordur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, çok zor bir şey, hiç ümidim yok ama umarım aydınlanmaya neden olabilirim...

      Sil
  8. Çok haklısın canım,maalesef başarı bloggera gelen bedava ürünle ölçülür oldu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen can mısın? Teşekkür ederim Gamze'cim, beni anladığını bilmek çok güzel..

      Sil
  9. çok doğru bir karar, hiç bir blogger'ın yazdığına inanmaz oldum. Bu yüzden ben de sadece kendi aldıklarımı yorumluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığımı bilmek güzel, zararın neresinden dönersek kardır :)

      Sil
  10. Bugun philipsli saç videolarinda bi halta yaramayan düzlestirmeyi sekil vermeyi bile beceremeyen aletin övülmesinden sonra ben de ayni seyleri dusunmustum.bedava olan urun illa ki ovulmek zorunda mi yav..cok guzel yazmissin eline fikrine saglik.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, işte bundan bahsediyorum. Saç düzleştiricisi eğer o kadar iyiyse, ilk seferde işe yaraması lazım^^ Anladığını bilmek güzel, teşekkürler desteğin için :)

      Sil
  11. Bu postunuzun linkinin arkadaslarım tarafından bana gönderilmesiyle blogunuza tesadüf ettim,öncelikle tanıştığıma memnun oldum :)
    Düşüncelerinize yeni bir blogger olmama rağmen katılıyorum,zaten toplum blog okumaz oldu,güvenler kırıldı.Sanırım herkes herşeyin farkında..Hakkımda kısmına dürüst yorum yapıyorum,gerçek bilgi veriyorum diyen blogger ve vloggerlar bile samimi olmayabiliyor.
    Kendine güvenen,gelişmeye açık firma varsa ürünlerini göndersinler ve tüm yorumlara da açık olsunlar..Hayal gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok memnun oldum, hoşgeldin :)
      Güzel hayalden bahsetmişsin, bu şekilde düşünen firma, bir elin parmağını geçmez.
      Desteğin için teşekkürler.

      Sil
  12. Aldığınız kararı sonuna kadar destekliyorum..
    Geçtiğimiz gün bir arkadaşımla bu konuyu konuşmuştuk..Her ürüne harika süper diye yorum yapan bloggerrin nasıl bir güvenilirliği olur diye..Özellikle takip ettiğim makyaj bloglarının benim için kriteri ürünler hakkında yaptığı yorumlar..Yolunuz açık olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için öncelikle teşekkür ederim, eğer tam anlamıyla yazamıyorsak, her zaman pohpohlama ile dolduruyorsak, blog yazmanın mantığı sıfır.
      Bu şekilde kendimi kötü hissedeceğime, yazmam en iyisi..:)

      Sil
  13. mesele ürün gelmesi ya da gelmemesi değil gelen ürünü doğru düzgün yorumlamak ki sen zaten o işi gayet düzgün ve doğru yapıyorsun.. umarım da nice yıllar yapmaya devam edersin canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık çoğu kişinin meselesi, ürün gelmesi ne yazık ki. Çer çöp, ne olursa olsun gelsin, pohpohlansın, yalan yanlış bilgiler verilsin. Bunu görüp, kendimi de az çok bu yola kaymış görürken, bu kararı almak beni mutlu etti. Bundan sonra daha objektif olabileceğimi düşünüyorum, güzel sözlerin için teşekkür ederim, iyi ki varsın!

      Sil
  14. Kesinlikle katılıyorum. Ben de objektif görüşlerimi bildirdiğimde bir yazımda hem olumlu hem de olumsuz yanlarını yazmıştım. Firma beni takipten çıkarmış ki hiç üzülmedim bile, önemli olan tarafsız bir şekilde anlatabilmek. Sizin de bu kararınıza katılıyorum, ayrıca cesurca bu yazıyı paylaştığınız için kutluyorum sizi...

    YanıtlaSil