Kadıköy'de Gidilebilecek 10 Mekan

Merhabalar,

Değişik bir konseptle karşınızdayım! Bu tamamen benim sevdiğim yerlerin listesidir, eğer giderseniz ya da içerisinde gittiğiniz mekanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum. Hem yemelik hem de içmelik mekanları derledim, ikisini aynı anda yapmak isteyenlere de alternatifler mevcut.

1- Kev Cafe - Moda


Hem yemeklerinin güzelliği hem de mekanın sıcaklığıyla en sevdiğim yer olabilir, eğer yolunuz Moda'ya düşerse mutlaka uğramalısınız. Özellikle Gross Burger, Sezar Soslu Tavuk Salatası ve Kev's Ice Tea'yi denemenizi öneririm.

2- Dorock XL


Kadıköy'ün göbeğinde, Migros'un yanında kocaman bir alanda bulunan Dorock Temmuz 2015'te Kadıköy'ün gözbebeği oldu. Boş yer bulmak neredeyse imkansız. Yemeklerin yanında biraz da alkol alayım diyorsanız, kesinlikle uğramalısınız. Özellikle Wrap'leri ve Serpme Kahvaltısını denemelisiniz. 

3- Railway Pub


Genellikle İspanyol arkadaşlarla gittiğimiz Railway içki menüsünün genişliği ve Aperatif Tabağı'yla gönlümüze taht kurmuş, Barlar Sokağı'nın girişinde çok eski olmayan bir mekan. Her mekan gibi burası da dolu. Ya balkonda oturmanızı ya da yüksek sandalyelerde oturmanızı tavsiye ederim.

4- Zeytin Kafe


Moda yolunda bulunan Zeytin Kafe'de yine yerken içebileceğiniz bir mekan. Özellikle Tavuklu ve Etli Wraplerinden yemeli, yanında da fıçı bira içmelisiniz. Serpme Kahvaltısıyla ünlü ancak ben henüz denemedim.

5- Bahane Kültür


Barlar sokağında bulunan iğne atsan yere düşmeyecek bir mekan daha. Hem yiyecek menüsü hem de içki menüsü geniş olan mekanda, Çin Böreği'nin yanında Weihenstephaner içmeyi unutmayın.

6- Belfast


Eski Belfast, Moda'da bulunuyor. Baharatlı patatesi ve içecekleriyle gün boyu içinden çıkmak istemeyebilirsiniz. Biraz kalabalık oluyor, yer bulmada sorun yaşayabilirsiniz.

7- Nazım Hikmet Kültür Merkezi


Kocaman bahçesi ve kocaman kapalı alanı olan Nazım'da geceler çok güzel geçiyor. Bahçesinde konserler, oyunlar, söyleşiler gerçekleşiyor. İsterseniz 1 bardak çay için isterseniz de biranızla sohbet edin. Yemek menüsü çok geniş olmasa da günlük menüleri de var fast food ürünleri de. Soya Soslu Tavuk ve tostunu denemeniz gerekiyor. (Kalbimdeki yeri tabii ki çok ayrı!)

8- Dora King


Yine Moda yolu üzerinde bulunan Dora King'in Meksika Soslu Tavuk ve 4 Peynirli Pizzasını denemelisiniz. Çok güzel müzikler çalıyorlar, çalışanları da çok ilgili.

9- Rafine Espresso Bar


Moda'da bulunan bu yeni nesil kahveci kahvedeki tek favorim. Şunu ya da bunu içmelisiniz diyemiyorum, hepsini mutlaka denemelisiniz. Tatlı menüsü de mevcut ancak öncelik tabii ki o eşsiz lezzetli ve kokulu kahvelerinde.

10- Kaldırım Pub




Adı gibi kaldırımda oturup buz gibi Weihenstephaner içebileceğiniz mekan. Yiyecek menüsü de var ancak henüz yemedim, patates kızartması güzel.


Share this:

,

CONVERSATION

2 yorum:

  1. benim için çok faydalı bir yazı olmuş bu :-D

    YanıtlaSil
  2. İki ay önce Kadıköy'den Tekirdağ'ın bir ilçesine taşındım yazını okurken burnumun direği sızladı resmen anılarım canlandı tek tek gözümün önünde eline sağlık =)

    YanıtlaSil