Aksesuar Seçiminiz için Öneriler

Aksesuar Seçiminiz için Öneriler



Şık görünebilmek, aksesuar kullanımı ile mümkün hale geliyor. Kıyafet seçiminde sadelikten yanaysan bazı aksesuarlardan yardım alarak şık bir stile sahip olabilirsin. Bunlar bazen takılar, şapkalar, ayakkabılar, çantalar ya da bazı makyaj ürünleri olabilir. Önemli olan trendleri takip edebilmen ve trend parçaları, kıyafetlerin ile kombinleyebilmen.
Aksesuar seçiminde büyük bir yüzük kullanarak en sade elbisenle bile şık bir görünüm elde edebilirsin. Osmanlı stili büyük yüzükler, uğurlu taşlardan oluşan yüzükler ya da değerli taşlardan oluşan, kuyumcudan çıkan yüzüklerden birini takabilirsin. İnce yüzüklerden hoşlanıyorsan birden çok parmağına sıra sıra yüzükler takarak farklılık yaratabilirsin. Kadınlar genellikle şapka kullanmaktan kaçınıyor; ancak özellikle yaz aylarında güneşi bahane ederek şık bir şapka ile dışarı çıkmayı deneyebilirsin. Hasır bir şapka ve kloş bir elbise ile stilinin hemen farklılaştığını göreceksin. Kış aylarında da örgü bereler ve şık yün şapkalardan yararlanabilirsin.
Çanta seçiminde ya küçük ya da büyük modelleri tercih etmen gerekiyor. Küçük çantalar ile ince, narin ve zarif bir görünüm yakalarken büyük çantaların içine sığdırabileceğin birçok eşyan ile rahat bir kullanım sağlayabilirsin. Görünümleri ile büyük çantalar, spor kıyafetler ile kombinlenerek günlük spor şıklığı tamamlamak için tercih ediliyor. Tarzına ya da kombini kullanacağın ortama göre çantanı seçebilirsin. Yaz aylarında rahat ayakkabılar tercih etmek istiyor; ancak topuklulardan vazgeçemiyorsan platform topuklu ayakkabıları giyebilirsin. Böylece zarafetinden ödün vermeden konforu yakalayabilirsin.
Topuklu ayakkabı giymekten hoşlanmıyor ve asla rahatlıktan ödün vermem diyorsan parmak arası terlikler ile de şık bir görünüme kavuşabilirsin. Parmak arası terliklerin bronz ve gümüş renkte olanları, kombinlerde kolaylık sağlaması sayesinde de sıklıkla tercih ediliyor. Moda sayfalarında genellikle görülen rahat ve trend stil ise parmak arası terlikler ile şalvar pantolon modellerinden birini bir arada kullanabilmek. İkisini bir kez kombinledikten sonra yaz boyunca bu rahatlıktan vazgeçemeyebilirsin. Yazın asla takmadan çıkmayacağınız aksesuar ise güneş gözlüğü. Bu hem göz sağlığı hem de modern bir görünüm için gerekli. Renkli çerçeveli gözlükler arasından seçim yaparsan yazın hareketli ve canlı ruhuna uyum sağlayabilirsin.
Hem işlevsel hem de şıklığını tamamlayacak bir diğer aksesuar da eldivenler. Eldivenler kışın ısınmayı sağlıyor ve kadının en zarif aksesuarlardan biri olarak biliniyor. Özellikle deri olanlar ile tarzını yansıtabilirsin. Bahar aylarında zarif tül eldivenleri kullanabilirsin.
Kışın başlayan şal modası yazın da devam ediyor. Desenli ve rengarenk şalları farklı şekillerde kullanabilirsin. Gün içinde kullanabilmek için çantanın sapına bağlayabilirsin. Şallar ile gündüz güneşten korunabilir, akşam serinliğinde de omuzlarına alarak şıklığını tamamlayabilirsin. Desensiz ve tek renk elbiselerde desenli şalları kullanırken; renkli, desenli kıyafetlerinle tek renk bir şal kullanman şık görünüm için ideal olacaktır. Ayrıca kadın pantolon giyiminde ince şalların kemer olarak kullanılması da farklı bir stil yaratıyor. Şallarını bu şekilde de kullanarak farkını ortaya koyabilirsin.
Ruj ve ojelerin aynı renkte kullanılması senenin trendleri arasında yer alıyor. Kırmızı, pembe, lila renklerde aynı ton ruj ve ojeyi kullanabilirsin. Farklı eşleşmeler yapmamak için ruj ve ojeyi aynı markanın ürünlerinden seçmeni öneririz. Minimal takılar, stilini tamamlıyor. Son dönemin modası haline gelen minimal küpe ve kolyeler, kadınlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Gardırobuna uygun renklerde minimal takılar ile trendlere uygun bir stil yaratabilirsin. Tüm bu aksesuar kullanım yöntemlerinden birini kendine uygulayarak stilinde kısa sürede ortaya çıkan farklılığı deneyimleyebilirsin. Aksesuarların bir kıyafeti ne derece değiştirerek stiline anlam kattığını göreceksin.

Share this:

CONVERSATION

1 yorum:

  1. faydalı bir yazı olmuş,teşekkürler,bende bloguma beklerim canım :)

    YanıtlaSil