Kaş Bıyık Sorunsalı

Merhabalar,

Son zamanlarda renkli kozmetik dışında da bazı şeylere yer vermek istiyorum bloğumda. Sonuçta burası kadınlara yönelik bir blog ve burada "renkli kozmetik" olarak adlandırdığımız makyaj malzemeleri dışında da bazı şeylerin olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu yazı dizime de "kaş bıyık" derdiyle başlamak istedim. Kendimce yaptıklarımdan neleri nasıl kullandığımdan bahsedeceğim. Ufakta olsa bir faydam dokunursa ne mutlu bana :)

Şimdi ilk önce benim kullandığım ürünlerden bahsedeceğim. Daha sonra alternatif olarak gördüklerimden ya da zamanında kullanmış olduklarıma değineceğim. 


Ben normalde bu görmüş olduğunuz ikiliyi kullanıyorum. "Fé" markasını almış olduğum eczacı öve öve bitirememişti. Benim de acil cımbıza ihtiyacım vardı ve bir şans verdim bu markaya, normalde AVON kullanıyordum, onu da birazdan anlatacağım. "Fé" markası asla paslanma yapmıyormuş, gerçi benim hiç bir cımbızım paslanmadı bu zamana kadar :) O yüzden bu özelliği çekmedi beni. Ben yıllardır kullandığım cımbızlarda bu şekilde yatay olanları tercih ettim. Çünkü et kapması, yara yapması en nadir bunlarda gerçekleşiyor. Düz uçlu, küt cımbızlarda her zaman etimi kapma yaşıyorum, oralarda daha sonra yara olup kabuk bağlıyordu. O yüzden en son bu yatayları deneyip çok memnun kaldım. Marka olarak bir tavsiyede bulunmayacağım kimseye ama sizde de benim gibi yara olma durumu oluyorsa, yatayları denemenizi tavsiye ederim.

Şimdi gelelim bıyık olaylarına :) Ben bu sene başına kadar bıyıklarımı almıyordum. Yüzümdeki (kaş hariç) tüylerim sarıdır benim, ancak bu sene başlarında erkek arkadaşım "a bıyığın var" dedi :/ O gün bugündür bıyıklarımı almak zorunda hissediyorum kendimi. İlk olarak cımbızla uğraşıyordum tek tek, daha sonra bir pazar gezmesinde Uzak Doğu'dan gelen tezgahları bilirsiniz onlardan birinde bu aleti gördüm, ne için kullanıldığını öğrenir öğrenmezde bir tane aldım. Başta uygulaması çok zor geldi. Elimde düz tutup yayları açıp dudağımın üzerine koyup direk çekiyordum, e doğal olarak hiç etkilemiyordu, ben de yine cımbıza dönmüştüm. Günlerden bir gün yine oynarken, nasıl kullanıldığını keşfettim, o yün bugündür de elimden düşmüyor. İki ucunu tutup yuvarlak yapacaksınız ve dudak üzerinde aşağı yukarı hareketlerle gezdireceksiniz. Böyle bir kolaylık yok! Ortalama 2-3 dakikada tertemiz oluyor dudak üzeriniz. O yüzden bu 1 liralık ürünü gözüm kapalı tavsiye ediyorum.

Şimdi gelelim alternatiflere, annemin kullandıklarına benim önceden kullandıklarıma :)

Fotoğraf Google Görsellerden alınmıştır.

Yukarıda anlattığım bunun düz olanıydı, onu bu şekle getirip kullanmanız gerekiyor. Bu sanırım daha sonradan çıkmış ve diğerine göre biraz daha pahalı sanırım 3 TL olması lazım yine pazarda :) Bunu annem kullanıyor, 1 ya da 2 kere denedim ama çok fazla acıtıyor bu ürün! Diğeriyle alakası yok gerçekten. Gözlerimden yaş geliyor bununla bıyıklarımı alırken. Nedenini bilmiyorum daha sert bir yapısı var belki de ondan. Uygulama süresi ve etkisi aynı, o yüzden benim kullanmış olduğuma kefilim. İlk uygulamada biraz sızlatıyor her ikisi de ama sonra alışıyorsunuz :)

Fotoğraf InTurkey bloğundan alınmıştır.

Bir diğer bahsetmek istediğim ürün, uzun yıllardan beri kullanmış olduğum AVON'un cımbızı. 3 ya da 4 kere aldım sertliği kaybolduğundan. 7-8 ay sonra ilk günkü gibi sert ve etkili olmadığı için yenileme istiyor. Fé'de böyle bir sorun yok, 7-8 aydır kullanıyorum ve henüz sertliğini yitirmedi. İkisi arasında tek fark budur. İkisinin de fiyatı aşağı yukarı aynı. Fé 4.75TL idi, AVON'da sık sık indirime girdiği için bu fiyata alınabiliyor. Normal katalog fiyatı sanırım biraz pahalıydı. Cımbız konusunda tek tavsiyem ucunun yatay olmasıdır :)

Bunlar haricinde bana verebileceğiniz bir tavsiye olursa çok mutlu olurum:)

Sevgiyle kalın... Stay in love...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
instagram : makyaja_ybk
twitter : makyaja_ybk
e-mail : makyajayenibaslayan@gmail.com
Youtube : Kanalım

Share this:

, , ,

CONVERSATION

16 yorum:

  1. kendi kaşlarımı almayı beceremiyorum hep içe hep içeee ama kuaförde de doğru düzgün kaş alan yok :( ne yapacağız biz amaa yaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kaşlarında batık varsa, yine eczanelerde batık için cımbızlar oluyor uçları sivri, istersen önce onunla batıkları çıkarabilirsin, gerçi o zaman biraz kabuk bağlama sorunu oluyor ama bir süre sonra artık kaşlar isyan edip batık çıkmamaya başlıyorlar. Bende de vardı o sorun bir süre bu bahsettiğim yöntemi uyguladım şu anda batık çıkmıyorlar, eğer zamanın ve yapacak cesaretin varsa bunu önerebilirim sana :)

      Sil
  2. ben tuy fakiri olduğum için alacak farklı şekiller verebileceğim bi kaşım yok standart takılıyorum hep=))) ama dudak üstü tüylerimi kendim iple alıyorum 13 yaşımdan beri=) büyük kolaylık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anneminkini iple alıyorum, çok kolay geliyor o da ama kendim için o kadar uğraşamıyorum açıkçası hemen bitsin istiyorum, bazen çok tembel olabiliyorumm:))

      Sil
  3. Kaş aldırmaktan nefret ediyorum nedense canım çok acıyor :/
    Dudak üstü tüyler için de senin kullandığın ürünü görmüştüm bir kaç yerde fakat bana biraz ürkütücü gelmişti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaş almak en büyük hobim, oynaya oynaya iyice incelttim kaşlarımı :)) Benim de canım fön çektirirken çok yanıyor mesela, biraz duyarlılıkla alakalı :)
      Şu 2.bahsettiğim çok korkutucu gerçekten :))

      Sil
  4. bu aparat tüyleri kırıp alıyor ve hemen çıkmasına neden oluyor..iple almak en iyi yolu bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle hissetmemiştim, hemen çıkmıyorum benimkiler :/

      Sil
  5. benim tercihim sir ağda!
    tek geçerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kadar tatlı canlı biri sir ağdayı görünce napar? Kaçar :)))

      Sil
  6. Kaşımı kendim alırım, başka kimseye de elletmem. Bıyık için sir ağda yaptırsanıza yahu? Bademlu Buduk haklı valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı canlı olmak çok kötü maalesef :/ Bir kere deneyeyim dedim, sonra olmadı :))

      Sil
  7. ahh canım kadınların derdi bitmez..

    YanıtlaSil
  8. ben de üniversiteye başlayana kadar tüylerim sarı diye hiç bıyık almazdım ama kardeşim diyebileceğim bi erkek arkadaşım kafede otururken "bişiy diycem o içtiğin kahvenin kreması bulaşmıyo mu pampiriklere, zor olmuyo mu?" diye dalga geçince akşamına gidip aldırtmıştım :D Sonra iple almayı öğrendim ve ben de 2-3 dk içinde iple tertemiz yapıyorum, Allah'tan erkek arkadaşımla daha sonradan tanıştık, bu erkekler çok acımasız :D :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe bu erkekler çok fena ya, hiç mi çekinmezler biz bir kelimeyi söylerken kaç kere düşünüyoruz :))))) İple kolay kuzum ben de alıyorum normalde iple ama uğraşması çok zor :) Ben bu yukardakileri işte kullanıyorum onu belirtseymişim keşkem:))

      Sil