Bir Yardım Ricası..

Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz çok uzun zamandır habire alıp durdum. E haliyle baya içeri girmiş bulunuyorum:(
Bunun için kozmetik diyetine girmeye karar verdim... Bana yardımcı olabilir misiniz? Siz nasıl başa çıktınız veya çıkmayı düşünüyorsunuz bu alışverişkolik olmakla?

Cidden yardımınıza ihtiyacım var!

Sizi çok seviyorum!

Sevgiyle kalın...

Share this:

CONVERSATION

15 yorum:

  1. Ben kredi kartımı iptal ettirdim mesela:) artık kart kullanmıyorum e haliyle direk ödeme yapmak zor oluyor. İnternetten yapılacak alışverişleri ise çevremdekilere ödeme yaparak hallediyorum. Bir de yanına günlük çok para alma;) işe yarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben internet alışverişine kapattım 1ini, ama birden fazla alma gafletinde bulundum kredi kartını:( Şimdi taksitler bitmeden iptal edemiyorum:( Diğerlerini de internet alışverişine kapatayım en güzeli! Teşekkür ederim, çok ciddiyim etkili oldu :(

      Sil
  2. Diğer etkenler ikinci planda bence iş sende bitiyo olması gerekeni kafanda belirle sonra zaten ona uymak zorunda kalırsın kendini durumu görmeye zorla yada her acıdan farkına var derım yoksa yanında para yokmus kapatmıssın cozum degıl o urun aklına gırerse almasan bıle ruyana gırer oncelıkle kafanda bitir en azından bir süreliginede olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam beni anlattın şu anda:) Rüyalarına girme hep aklımda olması konusunda :) Sen de çok güzel bir noktaya parmak bastın. İşte o sözü kendime geçiremediğim için sizden yardım istedim. Gerçekleri yüzüme şaaak şaaak vurdun :((( Şaka bir yana çok çok haklısın!

      Sil
  3. Benm bi onerim var. Hatta birlikte yapalim. Youtube kanalinda var zaten tam isabet oldu. Youtubede urun bitirme projeleri var project 10 pan die
    Elindeki urunleri sec ama hersey olsun. Sampuan ,sac kremi ,dus jeli, losyon ,makyaj malz. Gibi urunler bunlar icin kendine bi sure tani mesela bir ay gibi. O bi ay suresincede hic bisi alma
    Bitince kendine bi odul koy almak istedign ama gerckten ihtiyacin olan bi urunu al. Bunu sonraki ayda tekrarlayabilirsn :) ben en iyi fikir olark bunu goruyorum. En son anneler gunu indiriminde 800 tl kadar harcama yaptm kredi kartimdan ancak ancak taksitleri azaltmaya basladim 2 ay sonra rahatlicam . Bende project pan yapmayi planliyodum. ;) ne dersin olurmu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzelmiş gerçekten! Bende görmüştüm/okumuştum/izlemiştim Projectpen diye bir şey ama hiç yapmayı düşünmemiştim! O halde yarından tezi yok seçeceğim 10 ürünü blogta paylaşayım, onları bitireyim! Gerçekten bayıldım buna, sonunda da kendime ödül vereceğim hmmm süper bayıldım resmen! Sen de yaparsan eğer çok güzel olur daha güzel olur hatta! Çok teşekkür ederim ****

      Sil
  4. sen direnişçisin yahu, aklına koyduğun şeyi yapmaktan ne alıkoyabilir seni?
    bence bir deftere elindeki ürünleri gruplayarak listele. Rimellerin, parfümlerin, kremlerin, allıkların KAÇAR tane bir de kağıt üstünde gör. Alışverişe çıktığında o alt alta sıralanmış liste gözünün önüne geldiğinde "benim buna ihtiyacım yok" hissi kendiliğinden oluşacak zaten. telaşlanma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsin, unutmuşum ben bunu! Artık hep aklımda olacak! Hafta sonu yapacağım, hepsini yazacağım! Bütün önerilerinizi aynı anda deneyeceğim, daha etkili olsun istiyorum :)

      Sil
  5. ya bence ucuz ürünleri sırf ucuz olduğu için alma mesela avon flormar .hem makyajın iyi olur hem cebin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısın! Bundan sonra dediğin gibi yapıyorum, boşuna para harcamıyorum!

      Sil
  6. ben de aynen böyleydim ama bu yaz uzun bir road tripe çıkmaya karar verdim, o yüzden para biriktiriyorum ve hatta blog satışı yapıp fazlalıklarımı satıyorum. bir hobiye veya uzunca süredir istediğin birşeye ulaşma hedefi koyarsan, makyaja bir süre sonra para harcamak saçma gelmeye başlıyor :) bir de bir spreadsheet aç, kategori kategori herşeyini yaz. ben 100den fazla rujum olduğunu görünce mesela şok geçirmiştim, hepsini yanyana swatchla ve benzer renklerden almadan önce sende zaten var mı diye bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 aydır tek hobim makyaj/makyaj videosu/kozmetik alışverişi delirmiş durumdayım resmen. Dediğin gibi başka bir hobi bulmalıyım kendime...
      Didem'de yazmış senin dediğini, haftasonu yapıyorum hemen, bundan sonra da daha dikkatli olurum! Swatch konusunda ise çok süper über haklısın! Deneyeceğim bu yöntemi de. Teşekkür ederim!

      Sil
  7. bence de bir liste çıkar fotolarını çek malzemelerinin teline kaydet çıktı al defter yap alacağın tuttuğunda kontrol et benzer tonları aynı renkleri almaktan engelle kendini :)
    ben kozmetikte değil de kitapta böyleyim bi dalıyorum kitaplara ne aldığımı bile hatırlamıyorum :) bir gün bi baktım zaten olan bi kitabı almışım gene. sonra oturdum kitap envanterimi çıkardım. önce oradan kontrol ediyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Onda da bu şekildeyim, bende aynı kitabı 2 kere aldım çoğu zaman. Bir kozmetik bir kitap, ikisine dur diyemiyorum. Hadi kitap neyse "kültür kültür aaa" deyip işin içinden çıkıyorum ama kozmetik öyle değil :( Kesinlikle hafta sonu yapacağım bu önerilerinizi çok teşekkür ederim Meral'cim!

      Sil
  8. ah canım bütün kadınlarda yanı dert ne yazık ki ama alıyoruz koyuyoruz bi köşeye bir iki kullan sonra hooop unut bi kenarda tarihi geçiyor hem ürüne hem parana yazık oluyor.geçenlerde çok istediğin ürünleri yazmışsın postunda onları gördüm pahalı ürünler de vesselam :D e sen onları almak istemiyormusun? bence kumbara edin ve para biriktir. uzunca bi süre sayma paralarını. hem birikim yapmış olursun hem kendini durdurmuş en azından bi süreliğine hemde istediğin ürünlere kavuşursun :))

    YanıtlaSil