Ürün İncelemesi#87 / Review#87 : Diadermine Hydratant pH 5 Yüz Kremi

Merhabalar,

Uzun zaman Bioderma Hydrabio kullandıktan ve bitmesine yakın aldığım bu nemlendiriciyi yaklaşık 1 aydan fazladır kullanıyorum. Bana göre bu tip ürünler 3-4 hafta içerisinde kendini gösteriyor. O yüzden ben biraz daha bekleyip yazmak istedim açıkçası, çünkü bir kaç sorun yaşadım cildimde, bununla mı ilgili bilmiyorum. Belki kullanan arkadaşlar yardımcı olur bana...


Benim cildim baya kurudur, hatta bir keresinde (ne kadar satış/pazarlama stratejisi de olsa) girdiğim bir kozmetik dükkanında ki cilt uzmanı uzaktan beni keserek yanıma geldi ve uzaktan bile (!) cildimin çok kuru olduğunu gördüğünü söyledi. Ne kadar doğru bilemiyorum. Makine ile baktı felan ama ben çok anlamadığım için doğru mu yanlış mı bilemiyorum ancak bildiğim tek şey, cildimin gerçekten çok kuru olduğu. Bu nedenden dolayı, aşırı nem veren ürünler tercih ediyorum. Şimdi size bu kremin bana nasıl etki ettiğinden bahsedeceğim.

Kullanmaya başladığım ilk haftada her hangi bir sorun yaratmadı bana. 2. haftanın sonunda dudak kenarım ve çenem olmak üzere 3 tane hayli büyük ve içi iltihap dolu akne çıkardım. İlk defa bu kadar yoğun ve çok sivilce sorunu yaşadım. Ergenlik zamanımda bile sadece çekirdek ve mayonezden dolayı olan ufak sivilcelenmeler oluyordu, malum günlerde ise tek tük içi iltihapsız çabuk kuruyan sivilce çıkarıyorum. Yani anlayacağınız ben direk bu krem mi etki etti diye düşünmeden edemedim ama bunun etki edip etmediğini görmem için de kullanmam gerektiğine karar verdim. Üzerinden yaklaşık 1-1.5 hafta geçti ki şu an cildimde her hangi bir sivilce başlangıcı ya da oluşan sivilcelerin geçmeme durumu olmadı. O yüzden hala emin olamıyorum bunun yaptığına, eğer siz böyle bir sorunla karşılaştıysanız, düşüncelerinizi duymak isterim.

Şimdi gelelim hissettirdiklerine;
- Asla ama asla yağlı/yapış yapış bir his bırakmıyor.
- Cilt tarafından çabuk emiliyor ve etkisini uzun süre hissettiriyor.
- Yağ bezesi yapmıyor.
- Aşırı kuru / kuru cilt yapısındaysanız kullanmalısınız, hafif karmaya yaklaşan bir cildiniz varsa eğer bence kullanmayın. Ya da yüzünüzü iyi tanıyorsanız kuru yerlere sadece uygulayın ( burun üstü ve alına kesinlikle uygulamayın, ağır gelecektir.)

Bahsedebileceğim ama hala emin olamadığım tek eksi yönü, iltihaplı (sarı ve büyük olanlardan bahsediyorum aslında) akne oluşturabilir. (Bu konu hakkında ki net bilgiyi sanırım bir ay sonra verebileceğim. O zaman bu yazıyı editleyeceğim.)

Ve kesinlikle ama kesinlikle kullanan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum, netten araştırma yaptım blogger arkadaşlarımdan bazıları kullanmış ama böyle bir etkisi olduğunu belirtmemiş, yine de henüz yazmamış olan ve ya blog yazmayan arkadaşlar olabilir, dediğim gibi lütfen yazın...

Sevgiyle kalın... Stay in love...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
instagram : makyaja_ybk
twitter : makyaja_ybk
e-mail : makyajayenibaslayan@gmail.com
Youtube : Kanalım

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

11 yorum:

  1. benim cildim karma-yağlı. cildime uygun yeşil çay özlü temizleme jelini kullanıyordum başta sivilce fışkırması yaşadım. 1 2 hafta sonra ek ürünlerle sivilcelerim hafifledi ve yeni sivilcem pek olmadı :(( şuan karma ciltler için nemlendiricisini kullanıyorum çok memnunum hiç bir sorunum yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kavonazdakini kullanmıştım hiç sivilce olmamıştı bu ağır mı geldi acaba dedim:/

      Sil
  2. Biyerde ilk 10 günden sonra sivilce yapan ürünlerin cilde yaramadığını okumuştum ama sonrasında tekrarlamadıysa bu cildine iyi geldiğinin göstergeside olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoh şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim, şu anda sivilce sorunum yok, iyi gelmiş o zaman diyorum:))

      Sil
  3. Annem kullaniyor bunu ve cok seviyor boyle bir problemi olmadi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de o sıralarda sivilcelenme nedenim farklıydı:/

      Sil
  4. Diadermine kremini kullandım kutuda olanından çok güzeldi ama yeterli nem vermediğini farkedince bıraktım şimdi ise peelingini kullanıyorum acayip memnunum bir ara yazıcam bloğada bakasın tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cam kavanozdakini kullandım hatta ilk nemlendiricim oydu onda hiç sorun yaşamadım, bunu bırakıp ona mı geçsem acaba bilemedim. Ben de kullanıyorum peelingini çok hoş bence o da:)

      Sil
  5. Onemli olan cildinin en guzel bir sekilde emerek yagli tabaka birakmamssi.eger sivilcelerde iyilesme varsa kullanmaya devam et derim ben..
    Banada beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, şu ana bir sorun yaratmadı tekrar, sanırım bitireceğim:)
      Gelirim tabii ki:)

      Sil
    2. Takipteymişim ki zati:)))

      Sil