Ürün İncelemesi #129 : the Balm Nude Tude

Merhabalar,

Bugün ki konuğumuzu neden daha önce yazmamışım diye çok düşündüm, ilk günlerden yazmam gereken bir palet olduğunu şimdi anladım. O zaman lafı fazla uzatmadan paleti anlatmaya başlıyorum.


the Balm, ülkemizde drugstore olarak geçen ve kozmetik severlerin en çok kullandığı kozmetik markası. Hem uygun fiyatlı hem de high end kalitesinde ürünleri olması bunun asıl nedeni. Hatta Kanada, Amerika ve İngiltere gibi bir çok ülkede Balm markası high end olarak geçiyor, hatta MAC'in bile iki katı fiyatına satılıyor. Son zamanlarda Gratis ve muadillerinin yapmış olduğu indirimleri beğenmesek de gerçekten çok uygun fiyatlara satın alıyoruz, bu konuda haklarını yemeyelim.


Farları tek tek swatchlamak istemedim, bir çok blogta zaten görüyorsunuz duyuyorsunuz. Ben hem bu paleti yazmakta geç kaldım hem de son zamanlarda pek yüzümü göstermediğimden dolayı swatch/makyaj yerine tek tek anlatmak size göstermek istedim. Toplu halde fotoğrafını bir üstte görebilirsiniz. Ayrıca son olarak bu paletin Urban Decay - Naked paletine de dupe olduğunu söylemeden geçmek istemiyorum. İki palet arasında ki tek fark "Stand-offish" adlı far. Onun dışında farklılıkları çok az gerçekten.


Paleti 2'ye bölerek, renkleri yakından incelemek istedim. İlk 6 renk gördüğünüz gibi benim en sevdiğim renklerden oluşuyor. Gerçi "Stubborn" isimli farı hiç kullanmamış bile olabilirim. Ancak altında ki "Stand-offish" isimli farı göz kapaklarımın tam ortasına uyguluyorum, gerçekten çok elegant bir görüntü veriyor göz kapaklarına. 
"Sassy" aşırı beyaz bir far, aydınlatma için tek başına kullanılmaz bana göre, ben bu farı bir altında ki "Snobby" ile karıştırıp aydınlatıcı olarak kullanıyorum. "Selfish" rengi ne kadar kahvemsi olsa da içerisinde ki simler daha ağır basıyor. O yüzden tavsiyem ya parmaklarınızla ya da tok bir fırça ile pıt pıt hareketlerle uygulamanız. Yoksa karıştırdığınız an o rengi uçup gidiyor geriye sim kalıyor. "Sultry" ise tam bir kurtarıcı, hem kaş doldurabilir, hem crease bölgesini gölgelendirebilir hem de abartıp kontur bile yapabilirsiniz.


Şimdi gelelim daha az kullandığım 6 renge. "Sophisticated" yine çok az kullandığım bir far, bu da aynı "Selfish" rengi gibi, dikkatli kullanmanız gerekiyor. "Seductive" rengini ise az önce bahsettiğim "Self-offish" ile karıştırıp kullanıyorum, bence en azından bir kere deneyin tüm göz kapağınıza uygulamayı. "Sexy" rengi ciddi kızıl, tüm göz kapağına uygulamıyorum en çok kullandığım yer crease bölgesini daha da belli etmek. "Silly" yine simli ve çok kullanmadığım bir renk. "Serious" biraz daha lacivertimsi bir renk, "Sleek" ise tam olarak gözün dış kısmına derinlik vermek için kullanılan bir far bana göre.

Kısacası bir indirimde mutlaka almanız gereken bir palet, tek paletin olacak deseler büyük ihtimalle bu paleti seçerdim :)

Umarım faydalı olabilmiştir yazım :)

Sevgiyle kalın... Stay in love...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
instagram : makyaja_ybk
twitter : makyaja_ybk
e-mail : makyajayenibaslayan@gmail.com
Youtube : Kanalım

Share this:

,

CONVERSATION

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, tek başına bir süre idare eder yani :)

      Sil
  2. Ezgicim güzel günlerde kullan bende almak çok istiyorum çok açıklayacı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence en kısa zamanda bir şans vermelisin :)

      Sil
  3. Benimde iyi ki almışım dediğim bir palet oldu =) Güle güle kullan tatlım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de kuzum :) Gerçekten "keşke almasaydım" demediğim nadir ürünlerden :)

      Sil
  4. ben de çok severek kullanıyorum, favori paletim diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla kişinin beğendiği nadir ürünlerden :)

      Sil